Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tuinerwtjescurry met sinaasappel
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
sinaasappel
▢
4
takjes
koriander
▢
5
eetlepels
biogarde roer
▢
2
theelepels
bloem
▢
25
g
boter
of margarine,
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
pak
tuinerwtjes extra fijn
450 g, diepvries, Iglo,
▢
peper
▢
zout
Instructies
Voorbereiden:
Ui pellen en snipperen.
Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
Partjes in stukjes snijden.
In kopje koriander fijnknippen.
In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.
Bereiden:
In braadpan boter smelten.
Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met lamskoteletjes en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Curry's
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch