Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtcoupe met druiven
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 hoge glazen coupes á inhoud ca. 3 dl,
Ingrediënten
▢
400
g
witte druiven
pitloze
▢
1
citroen
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
4
eetlepels
vloeibare honing
▢
1
kaneelstokje
▢
6
dl
magere Bulgaarse yoghurt
Mona,
▢
kaneelpoeder
om te bestrooien
Instructies
VoorBereiden:
Druiven schoonmaken en wassen.
Schil van citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
In pannetje wijn met honing, druiven en kaneelstokje aan de kook brengen.
Schil van citroen boven pan raspen (rest van citroen wordt niet meer gebruikt).
Druiven in wijn ca. 5 minuten onafgedekt koken, af en toe omscheppen, hierbij wijn laten inkoken totdat deze iets stroperig wordt.
Druiven in wijnsiroop laten afkoelen.
Bereiden:
Kaneelstokje uit wijnsiroop verwijderen.
Druiven met wijnsiroop in coupes scheppen, yoghurt erover schenken.
Bestrooien met kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch