Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zabaione freddo
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepvriesschaal inhoud ca. 1 liter,
4 wijde coupes á inhoud ca. 2 1/2 dl
Ingrediënten
▢
4
eierdooiers
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
125
ml
marsala
▢
1
theelepel
citroenrasp
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
2
dl
slagroom
▢
250
g
aardbeien
▢
4
takjes
munt
Instructies
Voor Bereiden: :
In grote pan ruim water aan de kook brengen.
In ronde (metalen) kom dooiers, basterdsuiker, vanillesuiker, marsala, citroenrasp en kaneelpoeder door elkaar roeren.
Kom in kokend water hangen en eiermengsel in ca. 15 minuten tot luchtige, gebonden vla
kloppen (= zabaoine).
Kom uit water nemen en zabaoine laten afkoelen.
In andere kom slagroom bijna stijf kloppen.
Slagroom luchtig door zabaoine spatelen.
Overdoen in schaal.
Zabaoine in diepvries in ca. 3 uur licht aanvriezen, tot romig, schepbaar ijs ontstaat, af en
toe doorroeren.
Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
Van munt enkele toefjes afnemen.
Bereiden: :
Zabaione uit diepvries nemen en in coupes scheppen.
Garneren met aardbeien en munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht