Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken pastinaak met notensaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
g
pastinaak
▢
scheutje
olie
om in te bakken
▢
1
ui
of 2 sjalotten, fijngesneden
▢
4
eetl.
gemengde notenmoes
sesampasta (tahin) of pindakaas
▢
½
eetl.
sojasaus
▢
½
theel. sambal
▢
1
eetl.
bloem
of een ander bindmiddel
Instructies
Schil of schrap de pastinaken en snijd ze in plakjes of stukjes van ongeveer 1 cm dik.
Roerbak de pastinaak in olie en stoof het met een klein scheutje water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Fruit in een sauspannetje ui of sjalot in olie en voeg er 3 tot 4 dl water, sojasaus, sambal en notenmoes aan toe.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Bind de saus met bloem of een ander bindmiddel, blijf roeren en laat nog even doorkoken tot de saus mooi gebonden is.
Breng op smaak met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch