Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse kaasfondue
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
caquelon
Ingrediënten
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
1
zoete puntpaprika
▢
2
bosuitjes
▢
300
g
zachtbelegen boerenkaas
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
el
maizena
▢
3
el
slagroom
vloeibaar
▢
zout
peper
Instructies
Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood en groene salade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch