Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolstamppotje
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pureestamper
Ingrediënten
▢
500
g
aardappelen
kruimige
▢
2
el
olijfolie
extra vierge
▢
125
ml
crème fraîche
▢
250
g
wijnzuurkool
gekookte (pak)
▢
1
tl
nootmuskaat
Instructies
Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool.
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Kook in ca. 15 min. gaar.
Giet af, stamp fijn en roer met de olie en de crème fraîche tot een smeuïge puree.
Meng de puree met de zuurkool en warm het stamppotje goed door.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch