Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwavelstokjes met chocolade
Allerhande 2002
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
10
g
cacaopoeder
▢
125
g
witte basterdsuiker
▢
8
gr
bakpoeder
▢
zout
▢
150
g
boter
koude , of margarine
▢
1
eetlepel
melk
▢
75
g
pure chocolade
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
Bakplaat met bakpapier bekleden.
Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
Deegbal in 20 stukjes verdelen.
Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch