Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel met amandel uit de oven
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Appelboor
Ingrediënten
▢
4
appels
bijv. Elstar
▢
45
g
garneeramandelen
▢
4
eetlepels
schenkstroop
▢
25
g
boter
in blokjes
▢
4
kaneelstokjes
▢
100
ml
appelsap
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen).
Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen).
Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter.
Appels in ingevette ovenschaal zetten.
Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken.
Appelsap in ovenschaal schenken.
Rest van boter over appels verdelen.
Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren.
Lekker met flinke lepel crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch