Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brussels witlof met eiermimosa
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
4
struikjes
witlof
▢
15
gr
zakje peterselie
verse
▢
2
eetlepels
boter
▢
nootmuskaat
▢
1
theelepel
poedersuiker
Instructies
Eieren in 8 min. hard koken.
Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden.
Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden.
Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen.
Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa).
Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen.
In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken.
Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen.
Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.
In wok of hapjespan rest van boter verhitten.
Witlofreepjes 3 min. roerbakken.
Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken.
Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch