Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gentse stoverij van Allerhande
Allerhande 2003
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
flesje
donker Belgisch bier
▢
2
x 250 g
biologische schouderkarbonade
▢
500
g
biologische riblappen
▢
3
uien
▢
1
teen
knoflook
▢
1
dunne
winterpeen
▢
50
g
boter
▢
1
laurierblad
▢
4
takjes
tijm
▢
1
sneetje
witbrood
ontkorst
▢
1
tl
scherpe mosterd
▢
2
el
rinse appelstroop
Instructies
Bier op kamertemperatuur laten komen.
Stukjes bot uit karbonades snijden. Beide
vleessoorten in blokjes snijden.
Ui grof hakken.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
In braadpan of grote koekenpan boter smelten.
Vleesblokjes al omscheppend rondom bruinbakken.
Vlees uit pan op schaal scheppen.
In achtergebleven bakvet uien fruiten.
Peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
Vleesblokjes weer in pan leggen.
Bier langs rand van pan bij vlees schenken en aan de kook brengen.
Brood besmeren met mosterd en appelstroop en brood in blokjes snijden.
Broodblokjes door vlees scheppen.
Deksel op pan leggen en vlees in ca. 2 uur gaarstoven, af en toe omscheppen.
Voor serveren laurier en tijm verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot