Kook de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing bijna gaar, giet af en laat afkoelen.
Schil intussen de knolselderij en snijd in plakken, vervolgens in luciferdunne reepjes.
Schraap de schil van de peen en snijd deze in even grote reepjes als de knolselderij.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon en snijd in even grote reepjes als de knolselderij en peen.
Breng in een pan 750 ml water met het citroensap aan de kook.
Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Halveer de kipfilethaasjes.
Zet het vuur laag en roer de crème fraîche door de bouillon.
Pocheer de kip hierin in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de krieltjes en groentereepjes toe en laat nog 3 minuten zachtjes meekoken.
Breng de waterzooi op smaak met peper, schep in vier diepe borden en bestrooi met fijngehakte selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze Gentse Waterzooi met een frisse, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen passen goed bij de romige, lichte smaken van de waterzooi en complementeren de kip en groenten perfect.