Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ham uit de oven met bieslooksaus
Allerhande 2003
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
500
g
Amerikaanse gemarineerde ham
▢
50
gr
bieslook
verse
▢
3
eetlepels
pijnboompitten
▢
2
dl
crème fraîche
▢
250
g
cherrytomaatjes
gehalveerd
Instructies
Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Ham volgens gebruiksaanwijzing bereiden in oven.
Intussen boven kom van keukenmachine 1 1/2 zakje bieslook fijn knippen.
Met pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap fijn malen.
Crème fraîche erdoor mengen en saus op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan tomaatjes met rest van sinaasappelsap op hoog vuur verwarmen, tot bijna alle sap verdampt is.
Rest van bieslook boven tomaatjes fijn knippen.
Ham uit verpakking nemen en in dunne plakken snijden.
Plakken ham dakpansgewijs op grote schaal leggen.
Garneren met tomaatjes.
Saus apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees