Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel broccolitaart
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
vastkokende aardappels
in blokjes
▢
600
g
broccoli
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
4
eieren
▢
200
ml
slagroom
▢
100
g
geraspte kaas
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout gedurende ongeveer 8 minuten tot ze net gaar zijn.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.
Voeg de broccoli de laatste 3 minuten toe aan de pan met aardappels.
Giet het geheel af.
Laat het mengsel goed uitlekken in een vergiet en schep het in de ingevette taartvorm.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Voeg de gesnipperde ui toe met de olijfolie en bak nog 2-3 minuten tot de ui begint te kleuren.
Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.
Schenk het mengsel in de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-broccolitaart!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland