Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de paprika gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Meng de helft van dit ui-paprikamengsel met het gehakt, 1 eetlepel sojasaus en het zout.
Vorm hieruit gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
Bak de gehaktballen gedurende 15 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn en gaar van binnen.
Voor de saus: Meng in een aparte pan de overgebleven paprika, tomatenpuree, madame jeannette pepers, 2 eetlepels sojasaus, gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte peper, suiker, azijn en een half kopje water.
Roer de saus door en voeg de gebakken gehaktballen toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige Antilliaanse gehaktballen met saus passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.