Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde bananen met rum & cola caramel
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kleine
bananen
▢
55
g
gezouten boter
▢
500
ml
cola
▢
50
g
golden syrup
of stroop
▢
4
el
donkere rum
▢
15
g
pecannoten
Instructies
Snijd de bananen met schil door de lengte door.
Smelt een klein klontje van de boter (ongeveer een tiende) in de magnetron en smeer de bovenkant van de banenen in met de boter.
Kook de cola in een steelpan in tot ongeveer de helft.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de bananen met de opengesneden kant naar beneneden tot er grillstrepen ontstaan.
Leg ze apart.
Voeg de boter en Golden syrup toe aan de ingekookte cola en laat zes minuten op hoog vuur doorkoken, zonder te roeren.
Voeg vervolgens de rum toe.
Hak de pecannoten grof.
Schenk de cola-caramel over de bananen en garneer met de noten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch