Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duitse Frikadellen met Witte Wijnsaus
Porties:
4
ballen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
▢
6
eetlepels
paneermeel
▢
2
eetlepels
melk
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
50
g
boter
▢
Peper en zout
Voor de saus:
▢
30
g
bloem
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
½
vleesbouillonblokje
▢
4
ansjovisfilets
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
1
theelepel
scherpe mosterd
▢
2
theelepels
suiker
▢
2
eidooiers
▢
½
citroen
in schijven gesneden
▢
Peper en zout
Instructies
Meng het gehakt, paneermeel, melk, fijngesnipperde ui, peper en zout in een kom tot een stevig geheel.
Vorm hieruit acht gehaktballen.
Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen snel aan alle kanten bruin.
Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Fruit in dezelfde pan de bloem lichtbruin.
Voeg langzaam de bouillon en de witte wijn toe, en blijf roeren tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
Voeg de kappertjes, suiker, schijven citroen en kleingesneden ansjovis toe aan de saus.
Laat het geheel 10 minuten sudderen.
Laat de gehaktballen 15 minuten zachtjes meekoken in de saus.
Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.
Verwarm de borden voor en leg de gehaktballen erop.
Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.
Schep de saus over de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Duitse gehaktballen met witte wijnsaus passen goed bij een droge Duitse Riesling of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
455
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
27
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.3
mg
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Duitsland