Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elzasser Gehaktballetjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
rusttijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
▢
1
zakje
Franse uiensoep
▢
1
ei
▢
Paneermeel
Instructies
Meng het zakje Franse uiensoep en het ei door het gehakt in een kom.
Laat het mengsel minstens 1 uur rusten in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
Voeg geen zout, peper of andere kruiden toe aan het gehaktmengsel.
Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel en kneed dit goed door elkaar, zodat het gehakt stevig wordt.
Draai kleine balletjes van het gehakt.
Verhit wat olie of braadboter in een pan en bak de gehaktballetjes op je gebruikelijke manier tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Elzasser gehaktballetjes passen goed bij een lichte Elzasser witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
260
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk