Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Boeren appelcake
Allerhande 2004
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
appels
bijv. Jonagold, geschild en in stukjes
▢
1
theelepel
kaneel
▢
½
citroen
geraspt en geperst
▢
200
g
zachte roomboter
▢
200
g
fijne suiker
▢
4
eieren
▢
200
g
boerencakemeel
Instructies
Oven voorverwarmen op 150 °C.
In kom appelstukjes mengen met kaneel, citroensap en -rasp.
In beslagkom boter, suiker en mespunt zout met mixer in 10 minuten tot licht, romig mengsel
kloppen.
Eieren en cakemeel in één keer toevoegen en geheel met mixer op laagste stand tot glad beslag mengen.
Op hoogste snelheid nog even mixen tot beslag luchtig is.
Appelstukjes door beslag spatelen.
Beslag in vorm scheppen (deze mag voor niet meer dan ¾ gevuld zijn), bovenkant met spatel gladstrijken.
Vorm op rooster in oven schuiven, 1 richel onder midden.
Cake in 65-75 minuten goudbruin en gaar bakken (een erin gestoken satéstokje komt er dan schoon uit).
Vorm uit oven nemen en cake 5 minuten in vorm laten afkoelen.
Cake voorzichtig uit vorm laten glijden (indien nodig even met glad mes langs rand gaan) en dan op rooster verder laten afkoelen.
Afgekoelde cake vlak voor serveren in plakken snijden of in plakken snijden en dan tot serveren in plasticfolie verpakt bewaren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch