Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse Feta Gehaktballen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
gekruid gehakt
▢
16
Feta blokjes
4 per gehaktbal
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
ei
▢
½
ui
fijn gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
Boter om te bakken
Instructies
Kneed het ei door het gehakt in een grote kom.
Voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, peper en zout toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen.
Druk 3-4 blokjes feta in het midden van elk gehaktmengsel en vorm er dan een bal van.
Verhit flink wat boter in een pan op middelhoog vuur.
Leg de gehaktballen voorzichtig in de pan en laat ze rustig bruin worden gedurende ongeveer 5 minuten.
Verhoog vervolgens het vuur een beetje om een mooie bruine kleur te krijgen en bak nog eens 5 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Griekse gehaktballen met feta passen goed bij een frisse Griekse witte wijn, zoals Assyrtiko, of een lichte rode wijn zoals Xinomavro.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland