Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje steak tartaar met limoenmayonaise
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
steaks tartaar
▢
versgemalen zwarte peper
▢
25
g
boter
▢
1
limoen
▢
4
eetlepels
yoghurtmayonaise
▢
1
Granny Smith appel
▢
1
avocado
▢
4
Kaiserbroodjes
of broodjes naar keuze
▢
50
gr
ijsbergsla met tuinkruiden
Instructies
Steak tartaar bestrooien met peper.
In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar bakken.
Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen.
In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap.
Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen.
Avocado halveren, schillen en pit verwijderen.
Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan.
Op smaak brengen met zout en peper.
Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien.
Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
Limoenmayonaise erop scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
/
Rundvlees
Extra aanwijzing
Snel te maken