Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cheesecake met sinaasappelcompote
Allerhande 2004
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
90
g
amandelschaafsel
▢
1
citroen
▢
800
g
roomkaas
▢
350
g
suiker
▢
3
eieren
▢
2
vanillestokjes
▢
4
sinaasappels
▢
1
eetlepel
aardappelzetmeel
▢
½
zakje
verse munt
à 15 g, fijngehakt
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Grote pan met 3 l water aan de kook brengen.
Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren.
Zijkant en bodem van taartvorm met amandelschaafsel bekleden.
Citroen schoonboenen.
Van schil 1 eetlepel rasp eraf raspen, citroen uitpersen.
In kom roomkaas met mixer tot romige massa losroeren.
Citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toevoegen.
Een voor een eieren erdoor mixen, volgend ei pas toevoegen als vorige volledig is opgenomen.
Vanillestokjes in de lengte opensnijden,met scherp mesje merg (vanillezaadjes) eruit schrapen en door kaasmengsel roeren.
Met spatel regelmatig langs zijkant van beslagkom schrapen voor mooi egaal beslag.
Beslag in ingevette taartvorm spatelen.
Taartvorm 3 keer op aanrecht 'slaan' om overtollige lucht te verwijderen.
Water voorzichtig in braadslede (in geopende oven) schenken.
Taartvorm voorzichtig in waterbak plaatsen (àu bain marie).
Cheesecake in ca. 1 uur (of tot midden van cheesecake stevig aanvoelt) gaar bakken.
Taart uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Intussen 1 sinaasappel schoonboenen en 1 eetlepel schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
Rest van sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen.
Sinaasappelpartjes met scherp mes tussen vliezen lossnijden en partjes eruit wippen.
In pannetje 150 g suiker met 1 eetlepel water koken tot suiker begint te borrelen en licht te verkleuren.
Suiker met sinaasappelsap afblussen.
Sinaasappelrasp erdoor roeren.
In kommetje aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot yoghurtdikte losroeren.
Aardappelzetmeel op laag vuur door sinaasappelsaus roeren en blijven roeren tot saus wordt gebonden.
Sinaasappelpartjes en munt door saus roeren.
Sinaasappelcompote laten afkoelen en bij cheesecake serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert
/
Gebak
Land van herkomst
Engeland