In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen.
Gelatine 5 minuten in koud water weken.
Eierdooiers met maïzena losroeren.
Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren.
Van melk 2 eetlepels iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren.
Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen.
Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 minuten lobbig wordt.
Af en toe roeren.
Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen.
Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen.
Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen.
Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen,gladstrijken en in koelkast in ca. 2
uur laten opstijven.
Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm.
Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden.