Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladefondue Allerhande
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
pecannoten
▢
4
handperen
in partjes
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
150
g
extra pure chocolade
in stukjes
▢
1
mespunt
gemalen kardemom
▢
250
g
witte druiven
Instructies
Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 minuten en laat ze afkoelen.
Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
Verwarm de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten?
Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.
Lukt het niet?
Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron.
Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
Doe de chocolade in een schaaltje.
Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade
te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen kardemom?
Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Fondue
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch