Breek de chocolade in stukjes boven een kleine pan met dikke bodem.
Voeg de slagroom toe en zet de pan op heel laag vuur, bij voorkeur op een vlamverdeler.
Laat de chocolade al roerend zachtjes smelten.
Haal de pan van het vuur en roer de boter en het vijfkruidenpoeder erdoor.
Giet het chocolademengsel over in een lage schaal.
Laat het mengsel afkoelen en roer af en toe door.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat het mengsel nog 1 uur opstijven in de koelkast.
Dompel een dessertlepel in heet water en schraap 12 grote krullen uit het truffelmengsel.
Schep wat cacao in een zeefje en bestrooi de truffelkrullen ermee.
Of snijd het truffelmengsel in 12 gelijkmatige blokjes, zeef wat cacao boven een groot bord en rol de truffelblokjes voorzichtig door de cacao.
Leg de truffels op een schaaltje, dek af met folie en zet tot gebruik in de koelkast.
Laat de truffels voor het serveren 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete en fruitige dessertwijn zoals een Ruby Port of een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze romige chocoladetruffels. De rijke smaken van de wijn zullen mooi samengaan met de intense chocoladesmaak van de truffels.