Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetruffels Allerhande
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
pure chocolade
▢
62½
ml
slagroom
bekertje
▢
50
g
zachte roomboter
▢
1
theelepel
Chinese kruiden
vijfkruidenpoeder
▢
cacao
(om te bestrooien)
Instructies
Chocolade boven kleine pan met dikke bodem in stukjes breken.
Slagroom toevoegen en pan op heel laag vuur, liefst op vlamverdeler, zetten.
Chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
Pan van vuur nemen en boter en vijfkruidenpoeder erdoor roeren.
Chocolademengsel overdoen in lage schaal.
Laten afkoelen, af en toe doorroeren.
Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast 1 uur verder laten opstijven.
Dessertlepel in heet water dompelen en 12 grote krullen uit truffelmengsel schrapen.
Cacaopoeder in zeefje scheppen en truffelkrullen ermee bestuiven.
Of truffelmengsel in 12 gelijkmatige blokjes snijden, cacaopoeder boven groot bord zeven en
truffelblokjes voorzichtig door cacao wentelen.
Truffels op schaaltje leggen, afdekken met folie en tot gebruik in koelkast zetten.
Truffels liefst in koeltas vervoeren tussen thuis en dineradres.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor serveren truffels 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade