Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en strooi amandelen en suiker over een helft.
Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant opnieuw met boter en vouw weer dubbel.
Duw elk stuk deeg in een holte van de bakvorm.
Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Rasp de schil van de sinaasappel dun af.
Pers een halve sinaasappel uit en meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sinaasappelsap.
Laat de salsa minstens 15 minuten staan.
Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en slagroomversteviger, en spatel er vervolgens de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door.
Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de filodeegbakjes eventueel met extra basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.