Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frambozenpudding met witte chocolade
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
frambozen
diepvries
▢
6
blaadjes
gelatine
rood
▢
1
vanillestokje
▢
250
ml
zoete witte wijn
dessertwijn
▢
400
ml
slagroom
▢
100
g
witte chocolade
▢
100
g
suiker
Instructies
Laat de bevroren frambozen eerst ontdooien.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 100 ml wijn met het vanillestokje en -merg en de suiker aan de kook, laat even
trekken.
Knijp de gelatine uit.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, los de gelatine op in de warme wijn.
Houd een paar frambozen achter en pureer de rest met een staafmixer.
Wrijf de puree eventueel door een zeef.
Laat het gelatinemengsel even afkoelen en roer het met de rest van de wijn door de
frambozenpuree.
Laat dit mengsel in de koelkast in ca. 40 minuten lobbig worden.
Klop de slagroom bijna stijf en schaaf met een dunschiller de chocolade in krullen.
Spatel, zodra het gelatinemengsel begint op te stijven, de slagroom erdoor en verdeel het
frambozenmengsel over de (met olie ingevette) vormpjes.
Zet ze in de koelkast en laat de puddinkjes in 2-3 uur opstijven.
Dompel de puddingvormpjes tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk uit de
vorm te krijgen.
Leg een bord op elk vormpje, draai ze samen om en schud elk puddinkje voorzichtig los.
Garneer met de bewaarde frambozen en de chocoladekrullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
Land van herkomst
Nederland