Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen Compote
Porties:
1
pot
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
gedroogde abrikozen
▢
75
g
suiker
▢
Citroensap
▢
1
eetlepel
maïzena
losgeroerd met 1 eetlepel water
Instructies
Was de gedroogde abrikozen en laat ze een nacht weken in water met citroensap en suiker, zodat ze net onder staan.
De volgende dag, kook de abrikozen zachtjes gaar.
Meng de maïzena met water tot een papje en voeg dit toe aan het kookvocht van de abrikozen.
Roer goed door totdat de compote begint te binden.
Breng indien nodig op smaak met extra suiker en citroensap, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de abrikozencompote als bijgerecht bij ontbijt, brunch, lunch of als een zoete toevoeging aan desserts zoals yoghurt of ijs.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
84
g
|
Protein:
3
g
|
Sugar:
72
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodbeleg
/
Brunch
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Nederland