Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Indiase Gehaktballen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sneetje
witbrood
zonder korst
▢
100
ml
melk
▢
500
g
gehakt
▢
1
klein
chilipeper
zonder zaad en zeer fijn gesneden
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
50
g
boter
▢
Currypasta naar smaak
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk.
Knijp het brood uit en doe het in een kom samen met het gehakt.
Voeg het losgeklopte ei, gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta en peper en zout naar smaak toe.
Kneed het gehaktmengsel goed door.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur gedurende 4 minuten, totdat ze rondom bruin zijn.
Zet het vuur laag en bak de gehaktballen nog eens 20 minuten, keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De pittige smaken van deze kruidige Indiase gehaktballen passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories:
430
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.8
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
India