Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Gehaktballen
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
salami
in reepjes gesneden
▢
400
g
gehakt
▢
1
klein
ui
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
½
theelepel
zout
▢
Peper naar smaak
Instructies
Meng de salami, zout, gesnipperde ui en peper door het gehakt en vorm hier 4 ballen van tussen je handen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten zachtjes bakken, af en toe keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen met salami passen goed bij een stevige rode wijn zoals Chianti of Barbera.
Voedingswaarden
Calories:
425
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Italië