Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
Allerhande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
snijbonen
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
versgemalen grof zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Topjes van snijbonen verwijderen en bonen elk in 2 of 3 stukken snijden.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
In ruime koekenpan of hapjespan olie verhitten.
Bonen hierin aanbakken, tot ze beginnen te kleuren.
Vuur laag draaien en bonen in olie in 15 minuten vrijwel gaar laten worden.
Regelmatig omscheppen.
Knoflookplakjes door bonen scheppen en nog 5 minuten laten doorgaren.
Afblussen met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak erboven malen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham.
Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn.
Op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch