Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met Bleekselderij en Rieslingsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
struikje
bleekselderij
▢
60
g
katenspek
in reepjes
▢
6
sjalotjes
fijngesnipperd
▢
1200
g
snoekbaarsfilet
met ontschubd vel
▢
Arachide olie
▢
3
dl
riesling
▢
3
dl
visfond
▢
3
dl
room
▢
60
g
koude boter
in klontjes
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
Appelstroop
▢
6
eetlepels
fijngeknipt bieslook
Instructies
Schil de bleekselderijstengels, snijd ze in stukjes en het katenspek in reepjes.
Snipper de sjalotjes.
Rooster de snoekbaarsfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met wat olie.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
Voeg de visfond toe en kook weer in tot de helft.
Voeg 1,5 dl room toe en kook opnieuw in tot de saus begint te binden.
Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de klontjes boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
"Lak" de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met appelstroop en laat ze onder een zeer hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.
Presentatie:
Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord, met daarop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
Strooi de fijngeknipte bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gastronomische snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met een verfijnde rieslingsaus en knapperige bleekselderij!
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
50
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis