400gThaise roerbakmixeen mix van groenten zoals paprika, broccoli, wortel, enz.
Instructies
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine.
Rasp de schil van de citroen.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
Pers de knoflook boven de olie uit en voeg de kokosmelk toe.
Breng aan de kook.
Roer de gemalen cashewnoten, basterdsuiker en citroenschil door de kokosmelk.
Laat het geheel op zacht vuur 10 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui en de Thaise roerbakmix gedurende 4-6 minuten.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de tofu aan beide kanten goudbruin gedurende ongeveer 5 minuten.
Meng de gekookte rijst met de roerbakgroenten en verdeel het over vier borden.
Serveer de geroosterde tofu samen met de cashewnotensaus over de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze geroosterde tofu met cashewnotensaus en Thaise groenten met een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. De verfrissende smaken van de wijn zullen goed samengaan met de exotische en aromatische smaken van het gerecht.