Bestrooi de hamlappen met vijfkruidenpoeder, ½ theelepel zout en peper.
Verhit in een braadpan de boter en braad de hamlappen in 5 minuten rondom aan.
Haal de hamlappen uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de bacon knapperig.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en verkruimel deze.
Bak in hetzelfde bakvet de ui en knoflook zachtjes glazig.
Schuif het ui-knoflookmengsel opzij in de pan en doe de hamlappen met het vrijgekomen vleessap terug in de pan.
Leg de pruimenreepjes naast het vlees en schep de ui en knoflook over het vlees.
Schenk de cider langs de rand van de pan.
Stoof de hamlappen afgedekt in ongeveer 50 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de hamlappen uit de pan en snijd ze in repen.
Verdeel het vlees over vier borden, schep de pruimensaus erbij en strooi de verkruimelde bacon erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gestoofde hamlappen met pruimen passen goed bij een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz. De rijke smaken van het gerecht worden mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn.