Snijd de groenten uit het ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken.
Hak de knoflook en jalapeñopepers fijn.
Rasp de gember.
Doe de knoflook, pepers, gember, olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in een kleine mengkom of hakmolen van de keukenmachine, of gebruik een vijzel.
Pureer het geheel tot een fijne marinade.
Meng de groenten in een schaal met de pepermarinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken.
Schep regelmatig om.
Rijg de gemarineerde groenten afwisselend aan spiesjes.
Rooster de spiesjes op de barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade.
Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige groentespiesjes. De fruitige tonen van de wijn zorgen voor een mooi contrast met de pittige marinade.