Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Honing-Omelet met Aardbeien
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm)
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
250
g
aardbeien
in plakjes
▢
6
eieren
▢
3
eetlepels
melk
▢
1
eetlepel
vloeibare honing
▢
25
g
boter
▢
150
g
verse roomkaas naturel
▢
2-3
eetlepels
gestampte muisjes
Instructies
Was de citroen goed, rasp de schil en pers de helft van de vrucht uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
Meng in een kom de plakjes aardbeien met 1 eetlepel citroensap.
Klop in een maatbeker de eieren los met melk, citroenrasp, honing en een snufje zout.
Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm) en giet een kwart van het eimengsel in de pan.
Laat het uitvloeien over de bodem.
Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is.
Schuif de omelet op een warm bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
Herhaal dit proces nog 3 keer voor de overige omeletten.
Besmeer elke omelet royaal met roomkaas.
Verdeel de gemarineerde aardbeien over de onderste helft van elke omelet en vouw de omeletten dubbel.
Bestrooi met gestampte muisjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze honing-omelet met aardbeien met licht geroosterde plakjes cake of suikerbrood voor een heerlijk dessert.
Wijnadvies:
Als wijnadvies past een lichte dessertwijn zoals een Muscat of een Riesling goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Dessert - Nagerecht
/
Ei
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch