Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
g
varkensfilet
in blokjes gesneden
▢
1
eetlepel
sambal
▢
4
eetlepels
zoute ketjap
▢
1
mespunt
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
½
theelepel
gemalen laos
▢
½
theelepel
gemalen koenjit
kurkuma
▢
3
theelepels
djahé
gemalen gember
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
100
g
magere spekreepjes
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
300
g
prei
in ringen gesneden
▢
150
g
soepgroenten
diepvries
▢
300
g
rijst
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
theelepels
suiker
Instructies
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
Serveer de Indische nasi goreng direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Snel te maken