Los de suiker, kaneel en de helft van de cacao op in de nog hete koffie.
Laat het mengsel daarna afkoelen.
Giet de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos en zet het in de vriezer.
Laat het 3 uur bevriezen tot er ijskristallen vormen.
Roer de aangevroren koffie los met een vork.
Zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om.
Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is.
Neem de granita 5 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork.
Klop de slagroom stijf.
Schep om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom in twee glaasjes.
Bestrooi met de rest van de cacao.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
De koffiegranita kan enkele dagen in de vriezer bewaard worden. Haal het een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en schep het dan om met een vork.
Wijnadvies:
Geniet van deze verfrissende koffiegranita met een glas whisky voor een perfecte combinatie van smaken.