Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
Meng in een grote kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout.
Smelt de boter samen met de stroop in een magnetronbestendige kom gedurende 20 seconden in de magnetron.
Roer het boter-stroopmengsel en het losgeklopte ei door de melk.
Roer dit vloeibare mengsel snel met een vork door het bloemmengsel.
Enkele klontjes zijn geen probleem.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de kruidkoekmuffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Test of de muffins gaar zijn door er een satéstokje in te steken. Als deze er droog uitkomt, zijn de muffins klaar. Serveer deze kruidkoekmuffins als een zoete traktatie bij de koffie of thee.
Wijnadvies
Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij deze kruidige smaken.