2schaaltjesBettine lardegeitenkaasjes omwikkeld met spek
1bliklinzen400 g, uitgelekt
250gromaatjesgehalveerd
100gkrulslamelange
1rode uiin ringen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop in een kom de dressing van olijfolie, rode-wijnazijn, mosterd, de helft van de fijngesneden peterselie, zout en peper naar smaak.
Plet het teentje knoflook met een mes en leg het ongepeld in de dressing zodat de smaak kan intrekken.
Verwijder de folie van de geitenkaasjes en zet de schaaltjes in de oven.
Verwarm de geitenkaasjes 7-8 minuten.
Meng intussen in een schaal de linzen met de dressing en de gehalveerde romaatjes.
Verdeel de krulslamelange, uiringen en linzensalade over vier borden.
Verwijder de knoflook uit de salade.
Neem de gegratineerde geitenkaasjes uit de oven en leg ze op de sla.
Strooi er nog wat verse peterselie overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze salade kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bijvoorbeeld bij gestoofde karbonades.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij deze salade. De wijn zal de romige geitenkaas en de aardse linzen mooi aanvullen.