Kneed de broodkruimels, eieren en de helft van de tomatentapenade door het gehakt.
Meng de olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door het gehaktmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg het gehaktmengsel op de bakplaat en vorm het tot een 'brood'.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
Dep tussentijds het vet weg met keukenpapier.
Verhit in een pan olijfolie en bak de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Roer de tomatensaus en de rest van de tomatentapenade erdoor en verwarm de saus nog 2 minuten.
Haal het gehaktbrood uit de oven, laat het even rusten en snijd het in plakken.
Verdeel de plakken over vier borden en schep de tomatensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gehaktbrood smaakt heerlijk bij pasta en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Chianti, past goed bij dit gerecht. De kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehaktbrood en de tomatensaus mooi aan.