Bestrooi de plakken aubergine met een snufje zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
Boen de limoen schoon.
Rasp een deel van de schil fijn en pers de helften uit.
Marineer de kipreepjes met het limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 van de fijngeknipte koriander, zout en peper naar smaak.
Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege om.
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar.
Voeg de marinade toe en laat het grootste deel ervan inkoken.
Giet de mie af.
Meng de rucola, gebakken kip met bakvocht, gegrilde aubergine en de resterende fijngeknipte koriander door de mie
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht, omdat het de frisse en kruidige smaken van de limoen en koriander complementeren.