Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Peperbiefstuk met Geroosterde Ui
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine ovenschaal
vijzel
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
rode uien
▢
4
takjes
tijm
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
zwarte peperkorrels
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
1
eetlepel
zeezout
▢
4
biefstukken
▢
25
g
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel de uien en snijd ze kruiselings in tot aan de onderkant.
Plaats de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal en steek de takjes tijm erin.
Besprenkel met olijfolie.
Wrijf de zwarte peperkorrels en chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel.
Strooi een theelepel van dit mengsel met wat zeezout over de uien.
Rooster de uien in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
Druk één kant van de biefstukken in de rest van het pepermengsel in een diep bord.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant, tot ze bruin zijn.
Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn.
Leg de biefstukken op warme borden, strooi er wat zout over en serveer met de geroosterde uien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de peperbiefstuk met geroosterde ui met aardappelsalade en veldsla voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Malbec of Shiraz past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk