Leg de plakken ham in een droge koekenpan en bak ze in 5 minuten op een laag vuur krokant.
Breek de ham daarna in stukken.
Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bewaar enkele eetlepels kookvocht en giet de spaghetti verder af.
Roer de pesto om met het kookvocht en schep het vervolgens met de rucola door de spaghetti.
Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken krokante ham erbovenop.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de spaghetti met gegrilde courgette voor een extra smaakdimensie en een kleurrijke presentatie. Garneer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor een heerlijke Italiaanse touch.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.