500gvegetarisch gehaktoptioneel, voor vegetarisch/veganistisch
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk.
Verwarm de boter (of plantaardige olie) in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
Voeg de blokjes wortel, prei en bloemkoolroosjes toe, bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
Roer de chilipoeder en tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
Verkruimel de groentebouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, af en toe roeren.
Kruid het vegetarische gehakt met zout en peper, draai er met vochtige handen balletjes van (optioneel).
Voeg de gehaktballetjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met bruin stokbrood en geraspte kaas (optioneel).
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor veganistische optie: vervang boter door plantaardige olie, gebruik groentebouillontabletten en laat het gehakt weg.Voor koolhydraatarme optie: gebruik minder winterwortel en vervang het brood door een koolhydraatarm alternatief. V
Serveersuggestie:
Geniet van deze kruidige wintergroentesoep als een vullend en verwarmend gerecht tijdens koude dagen, eventueel met een snufje vers gehakte peterselie of bieslook voor extra smaak.