Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Preischotel met Malse Varkenshaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Twee ovenschalen
Ingrediënten
▢
500
g
varkenshaas
in blokjes
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
150
g
boter
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1,5
kg
kruimige aardappels
geschild en in stukken
▢
1,5
kg
prei
in ringen gesneden
▢
1
el
grove mosterd
▢
300
ml
warme melk
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
100
g
paneermeel
Instructies
Kruid het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
Bak het varkensvlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten mee.
Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar.
Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.
Bak de schalen in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de preischotel en de malse varkenshaas.
Voedingswaarden
Calories:
780
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
36
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch