Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een kippenbouillonblokje toe aan het kookvocht.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen.
Snijd de courgette in drieën en vervolgens in reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak eerst de ui tot deze glazig is.
Voeg de kipfiletreepjes en gemalen komijn toe en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
Voeg de paprika- en courgettereepjes toe aan de kip en blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen.
Roer de citroenrasp en verse peterselie door het groente- en vleesmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de roergebakken groenten met kipfilet met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.