Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Soto Ajam
Soto Ajam is een Indonesische kippensoep die rijk is aan smaak en aroma, met invloeden van knoflook, gember en citroengras. Het is een hartverwarmend gerecht dat perfect is voor een snelle maaltijd boordevol smaak.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1250
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
2
teentjes
knoflook
gehalveerd
▢
3
cm
verse gemberwortel
in plakjes
▢
1
stengel
sereh
citroengras, gekneusd
▢
1
rode peper
in de lengte gehalveerd
▢
1
theelepel
kurkuma
koenjit
▢
4
eieren
▢
2
grote
kipfilets
in repen gesneden
▢
100
g
peultjes
schoongemaakt
▢
250
g
mihoen
▢
125
g
taugé
▢
½
Chinese kool
in dunne repen gesneden
Instructies
Breng de kippenbouillon in een pan met de knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkuma aan de kook.
Laat de bouillon 10 minuten op laag vuur trekken en zeef deze boven een kom.
Kook intussen de eieren hard (circa 8 minuten), spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
Laat de bouillon snel afkoelen (bijvoorbeeld in een bak met ijswater) en zet deze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en roer de kip en peultjes erdoor.
Laat ze in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
Week intussen de mihoen in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet en verdeel deze over vier diepe borden.
Leg de taugé en Chinese kool op de mihoen.
Schep de bouillon met kip en peultjes in de borden met mihoen en groenten.
Leg de gehalveerde eieren in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Snel te maken