Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Spinazie-Rijstschotel met Gegrilde Kipfilet
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
of grillpan
braadpan
Ingrediënten
Voor de Gegrilde Kipfilet:
▢
4
kipfilets à 125 g
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Voor de Spinazie-Rijstschotel:
▢
2
grote
uien
gesnipperd
▢
300
g
zilvervliesrijst
▢
600
g
panklare spinazie
▢
500
ml
kippenbouillon
van tablet
Instructies
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en leg ze open.
Meng in een kom de knoflook, kaneel, gemalen komijn, chilipoeder, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
Bestrijk beide kanten van de kipfilets met dit mengsel en laat ze even marineren.
Verhit de resterende olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui samen met de rijst gedurende 4-5 minuten op zacht vuur.
Roer regelmatig.
Voeg de panklare spinazie toe en giet de kippenbouillon erbij.
Laat de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar worden.
Bak ondertussen de gemarineerde kipfilets in een koekenpan of grillpan gedurende 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Serveer de gegrilde kipfilets met de spinazie-rijstschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de kruidige tonen en het malse karakter van de kip.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Jaargetijde:
Snel te maken