Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot rauwe spinazie met kip
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
geschild en in stukken gesneden
▢
1
grote
ui
fijn gesnipperd
▢
25
g
boter
▢
1
eetlepel
milde kerriepoeder
▢
4
kleine
kipfilets
▢
50
g
amandelschaafsel
▢
125
ml
kookroom
▢
600
g
verse spinazie
gewassen en droog gedept
Instructies
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak de ui glazig in boter, voeg het kerriepoeder toe en bak dit nog 1 minuut mee.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze tussen de ui.
Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
Verwarm de kookroom zachtjes.
Giet de aardappels af en stamp ze tot puree met de warme kookroom.
Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het geroosterde amandelschaafsel door de puree.
Schep de spinazie in gedeelten door de puree en verwarm het geheel nog even op laag vuur, zodat de spinazie iets slinkt.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Snijd de kipfilets in plakjes.
Verdeel de stamppot over vier borden en leg de plakjes kip er bovenop.
Garneer met het resterende geroosterde amandelschaafsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken