Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot Spruiten met Appel en Spekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
geschild en in stukken
▢
4
appels
bijv. Elstar of Jonagold, geschild en in stukken
▢
500
g
spruitjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
250
g
gerookte spekblokjes
▢
150
ml
melk
▢
50
g
boter
in blokjes
Instructies
Kook in een pan met een flinke bodem de aardappels en appels samen in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Verhit in een wok de olie en bak de gerookte spekblokjes in 3-4 minuten knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Roerbak de spruitjes in het spekvet gedurende 5 minuten.
Voeg een scheutje water toe en laat de spruitjes nog 5 minuten gaar worden.
Meng de gebakken spekjes door de spruitjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verwarm de melk zachtjes.
Giet de aardappels en appels af en stamp ze tot puree met de warme melk en blokjes boter.
Meng de spruitjes door de aardappel-appelpuree.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in combinatie met wild of stoofvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees